Saturday, July 17, 2010

Ákos: natúr narancslé hosszú vezetéshez

Induljunk el abból az alaphelyzetből, hogy autót vezetünk. Ha keressük az ideális zenét, melyet az autóvezetés közben hallgathatunk, a magyar könnyűzene egyik legváltozatosabb és legnagyobb „teremtő erővel” megáldott művészének a neve merül fel elsőre. Kovács Ákos, a Bonanza Banzai együttessel futott be üstökösként 1989-ben, (maga az együttes 1987-ben alakult) melyhez zenét komponált és szövegíró volt. Ez utóbbi műfajban, az idők során kiteljesedett, a gondolatgazdag zenéjében mai napig újat alkot.

Nem kétséges, hogy 1968-ban ikon született és él köztünk. Úgy hívják: Kovács Ákos énekes, zeneszerző, dalszerző, költő. És művészi sokszínűségét és professzionalizmusát, még azok is elismerik, akik nem taroznak a szűkebb-tágabb rajongói táborához.

Ha autózunk és közben Ákost hallgassuk, az jótékony gondolatébresztő a szívnek és az elmének. Ha nosztalgikuson felcseng az „ilyenek voltunk”, könnyen megtörténhet, hogy az érettségi tablónk egykori fotója néz vissza az elsuhanó tájból, mert emlékszünk még úgy-e, „a kamasz éveinkre, amikor együtt volt az a jó kis társaság”.

Ákos sokszínű, Ákos profi, Ákos egyedi.

Ha ízt keresünk ahhoz az élményhez, amit Ákos hallgatása jelent, a legjobban a narancslé talál.

Ahogyan Ákos zeneszámainak nagytöbbsége lelkünkre hat, vagy új gondolatot ébreszt, bizonyos arányban, úgy a narancslé összetételében választhatjuk a minél magasabb természetes anyag mennyiséget. A kedvenc Ákos számunk esetében, azonban nem adjuk alább a minőség rovására: csakis 100% természetes, kifacsart narancslevet fogyaszthatunk. Ami ehhez szükséges, lehet ismered, azok a profi forgó narancs kisajtoló készülékek, melyekbe felül egész narancsokat dobálnak be és ezek úgy fordulnak, hogy a narancs alakú és színű forgókerékre esnek és teljesen ki lesznek préselve.

Alul pedig kis csapot megengedve, kicsorog a nyers rostos narancslé.

Megtöltesz egy üveget ilyen frissen préselt narancslével és útnak indulhatsz.

Beteszed kedvenc Ákos albumodat és az utat figyeled, lelked azonban máris emelkedik Ákos hangjával együtt.

Ha megszomjazol, iszol a natúr narancsléből.

Vezess óvatosan!


(Forrás: flicker.com)

1 comment:

  1. Érdekes asszociáció. Nekem Ákosról a tej jut eszembe :)

    ReplyDelete